Direct naar de inhoud van deze pagina

Hoe werkt het: voor vrijwilligers

Elkaar helpen zit in onze genen. Nederland behoort niet voor niets tot de landen waar het meeste vrijwilligerswerk wordt verricht. We zijn er graag voor elkaar: op het gebied van zorg, welzijn, sport, cultuur en natuur, voor organisaties, kerken, verenigingen, scholen of gewoon onze buren, structureel of incidenteel. Jong en oud, iedereen draagt zijn steentje bij. Zeker op Goeree-Overflakkee!

GOvoorelkaar is dé online marktplaats voor vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakkee. Een plek waar alle vraag naar en aanbod van hulp op het eiland samenkomen. Hier vindt je een overzicht van alle hulpvragen in jouw buurt. Zo wordt het gemakkelijker vrijwilligerswerk te vinden dat past bij jouw interesses en beschikbare tijd. Ook is er op deze website aanvullende informatie te vinden over diverse vormen van ondersteuning en kunt u zien welke interessante cursussen er aangeboden worden. Uiteraard is deze online marktplaats helemaal gratis en vrijblijvend. GOvoorelkaar maakt het nog gemakkelijker om die ene leuke vrijwilligersklus te vinden die helemaal past bij jouw wensen en talenten! Want als vrijwilliger kunt u het verschil maken in het leven van een ander.

Vrijwilliger zijn kan op vele manieren. Je kunt jouw buurtgenoten helpen met de boodschappen, klusjes in huis of tuin, met vervoer of met gezellige uitjes. Je kunt organisaties helpen met de wekelijkse activiteiten, zoals een knutselmiddag, een maatjes contact, een sportwedstrijd of een cultureel uitje. Eenmalig of structureel, in jouw eigen buurt of daarbuiten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe werkt GOvoorelkaar?

Op GOvoorelkaar komt je gemakkelijk en laagdrempelig in contact met mensen en organisaties in jouw buurt die jouw hulp en talenten kunnen gebruiken. Hoe werkt dit?

Het is heel eenvoudig:

1. Meld je aan als vrijwilliger

Aanmelden zorgt ervoor dat je veilig gebruik kunt maken van GOvoorelkaar, Jouw privacy wordt optimaal beschermd. Ook wordt je automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe hulpvragen in jouw buurt die passen bij jouw interesses. Je kunt eenvoudig aangeven naar welk vrijwilligerswerk jouw voorkeur uit gaat. Daarnaast wordt jouw hulpaanbod (indien gewenst) getoond aan mensen in je regio die op zoek zijn naar hulp. Zij kunnen dan contact met je opnemen. Ook kun je aangeven of je benaderd wilt worden door organisaties of mensen die jouw hulp nodig hebben. Handig!

2. Reageer op hulpvragen

Na aanmelding kun je reageren op hulpvragen van organisaties of mensen in de buurt. Bekijk het hulpvragen overzicht en vind eenvoudig de hulpvragen die passen bij jouw interesses en wensen! Zie je een hulpvraag die je interesseert, dan kun je gemakkelijk en snel contact opnemen.

Contact via GOvoorelkaar, en dan?

GOvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Wil je de kennismaking voortzetten? Dat kan, je regelt dit simpelweg met elkaar. Tips nodig? Lees deze hier.

Vragen?

Wil je nog iets (meer) weten? Bekijk dan de veel gestelde vragen. Uiteraard kun je bij vragen ook contact met ons opnemen via onze helpdesk.

Inspiratie nodig?

Als elke vrijwilliger een ster kreeg, werd het nooit meer donker. Vrijwilligerswerk doen is dankbaar werk en geeft veel voldoening. Je kunt op vele manier helpen: bijvoorbeeld met maatjes contact waarbij je samen een kopje koffie drinkt of naar de bioscoop of het museum gaat. Of help met klusjes in huis en tuin, vervoer, met trainingen van de sportvereniging in de buurt, met rondleidingen in het museum of met het behoud van de natuur. Je heeft altijd een talent dat je kunt inzetten om een ander te helpen!