Voel jij je eenzaam? Deze tips helpen je op weg

alleen bij het waterEenzaamheid is iets waar steeds vaker over gesproken wordt. Logisch want uit onderzoek blijkt dat niet alleen ouderen eenzaam zijn, ook tieners, studenten, young professionals, mensen in de grote stad of juist op het platteland zijn eenzaam. Niet gek dus als je dit herkent. Maar: wat kun je ertegen doen?

Onderzoek toont aan dat 40% van alle Nederlanders zich eenzaam voelt. Van het gemis van een hechte band tot daadwerkelijk weinig sociaal contact. Eenzaamheid komt in veel vormen en raakt iedereen.

Geen wonder dus dat er een landelijke actiecomité en onderzoek is opgericht om eenzaamheid tegen te gaan. Er zijn namelijk een aantal kleine dingen die je kunt doen om dat knagende gevoel van eenzaamheid van je af te laten glijden, te verminderen of te voorkomen.

Tips tegen eenzaamheid

Meer ideeën

Op het platform Eenzaam.nl lees je alle informatie over eenzaamheid inclusief activiteiten ideeën. Wil je iemand helpen die zich eenzaam voelt? Deel deze tips, bekijk hieronder in de actuele vragen wie nog meer gezelschap zoekt, plaats veilig een maatjes aanvraag voor de ander of lees op Eentegeneenzaamheid wat je nog meer kunt doen.

Plaats een maatjes aanvraag

Hieronder vind je iedereen die op dit moment ook eenzaam is en gezelschap zoekt. Gebruik de filters om snel te vinden wat bij jou past.

49  hulpvragen gevonden
Zoek in de filters op een postcode om op afstand te kunnen sorteren.

Zoek jouw match
sneller met de filters

2 km
1 km
50 km
Wat wil je doen?
Meer tonen
Op welk gebied?
Meer tonen
Wanneer of hoe vaak?
Voor wie?
Meer tonen
Bijzonderheden
Meer tonen
Afbeelding over Bezoekvrijwilliger Vliedberg Ouddorp
Ouddorp

Bezoekvrijwilliger Vliedberg Ouddorp

CuraMare

Gezocht: Wij zoeken een vrijwilliger die op regelmatige basis bewoners wil bezoeken. Het gaat om bewoners van woongroepen, maar ook...

Afbeelding over Helpende handen in de zorg
Ouddorp

Helpende handen in de zorg

CuraMare

Vrijwilliger zorgondersteuning op locatie De Vliedberg Gezocht: Voor de woongroepen en afdelingen zijn wij op zoek naar enthousias...

Resultaten worden geladen