Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor Professionals

Wanneer je een bezoek brengt aan GOvoorelkaar worden jouw gegevens en privacy door GOvoorelkaar beschermd en gewaarborgd (lees meer hierover in het privacy statement). Zelf kun je ook jouw steentje bijdragen. Bijvoorbeeld door de regels voor veilig internetten te hanteren: verander regelmatig je wachtwoord, let er op dat je uitlogt wanneer je gebruikt maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser. Meer tips kunt je vinden op http://www.nederlandveilig.nl/veiliginternetten/

Wanneer je via GOvoorelkaar contact hebt gelegd met een persoon die hulp nodig heeft, is het verstandig een kennismakingsgesprek te maken om te kijken of het klikt. Ook hier is bewust omgaan met de veiligheid van belang. GOvoorelkaar heeft de volgende tips opgesteld die je als richtlijn kunt hanteren:

Tip 1: Een particuliere hulpvrager op zoek naar hulp via GOvoorelkaar voelt zich vaak kwetsbaar. Hulp vragen is nooit gemakkelijk en een internet platform is voor velen een redelijk onbekende manier. Probeer rekening te houden met mogelijke gevoelens van onveiligheid en onzekerheid. Dit kun je doen door bijvoorbeeld eerst een bel afspraak te maken om alvast telefonisch kennis te maken. Of om het kennismakingsgesprek te laten begeleiden door een van onze samenwerkingspartners in jouw gemeente. Deze partners kunnen je begeleiden bij het selecteren van een geschikte aanbieder. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Tip 2: Wil je liever niet gelijk thuis afspreken bij een eerste kennismaking? Spreek dan af in een openbare gelegenheid zoals de bibliotheek, of een café in de buurt.

Tip 3: Vraag bij contact om een wettig legitimatiebewijs en controleer dit. Een eerlijk persoon zal hier geen moeite mee hebben.

Tip 4: Vertrouw op je gevoel. Wat voor gevoel wekt de persoon in je op? Wat maakt dat je je zo voelt? Wil je met deze persoon een persoonlijke band opbouwen?

Tip 5: Maak tijdens het kennismakingsgesprek duidelijke afspraken over de hulp die geboden wordt, de manier van omgaan met elkaar of eventuele vergoedingen en verzekeringen. Indien gewenst kun je samen een contract opstellen en ondertekenen.

Tip 6: Neem een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) mee indien men daar behoefte aan heeft. De VOG is een verklaring waaruit blijkt dat het gedrag van een persoon geen bezwaar vormt voor het vervullen van een specifieke taak of functie in de samenleving. Lees meer over de VOG op de website van het Ministerie van Veiligheid en Justitie: http://www.justis.nl/Producten/verklaringomtrentgedrag/.

Tip 7: Houd ons op de hoogte. Heb je het gevoel dat een bepaalde persoon verkeerde intenties heeft? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder.

GOvoorelkaar wenst jullie veel succes toe!