Direct naar de inhoud van deze pagina

Stichting Zorgdier

Een dier doet iets met mensen, iets wat heel puur is.

Maandag komt mijn beessie!

Als je samen met dieren woont en plezier beleeft sta je er niet bij stil dat dit plotseling voorbij kan zijn. Niet meer voor jezelf kunnen zorgen, opname in een zorginstelling en afstand van je huisdier moeten doen zijn grote drama's in het leven van dierenliefhebbers.

ZorgDier Nederland is een goede doelen organisatie, die zoveel mogelijk mensen toegang wil bieden tot een unieke, dierbare en verantwoorde vorm van huisdiercontact in de zorg. Dit verhoogt de levenskwaliteit van mensen met een psychische of lichamelijke ziekte of beperking. CuraMare en Stichting ZorgDier Nederland werken samen om kwetsbare ouderen wekelijks helend contact met huisdieren te laten ervaren

Wilt u samen met uw hond of kat 'liefde op pootjes' geven aan kwetsbare ouderen in Ouddorp, Oude Tonge, Sommelsdijk en Dirksland?

Kwetsbare en eenzame mensen, mensen met een trauma, een ontwikkelingsstoornis en/of beperking ervaren het contact met dieren in veel gevallen als stimulerend en vreugdevol. Een zorgdierbezoek is een geweldige ervaring en heeft aantoonbaar activerend en therapeutisch effect.

Wij zijn op zoek naar representatieve, zelfstandige vrijwilligers die over een goed gesocialiseerde hond of kat beschikken en na gratis selectie en training wekelijks een uurtje op bezoek willen komen bij een of meer oudere bewoners.

De vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen professionele ondersteuning bij het bezoek aan de aan hun toegewezen bewoners. De cursus zal aan het einde van dit jaar worden aangeboden in een van de locaties van CuraMare.

Door het helend contact met het huisdier is zorgdierwerk in vergelijking met andere zorg ondersteunende activiteiten in Nederland uniek. Het is wetenschappelijk aangetoond dat de combinatie van mens en dier meer effect heeft op cliënten dan wanneer men zonder dier op bezoek komt. Opgeleide vrijwilligers en hun huisdieren ontvangen veel positieve energie door hun bijzondere werk.

Geïnteresseerde vrijwilligers kunnen voor meer informatie en inschrijven kijken op www.zorgdier.nl.

Als u interesse heeft in deelname of een idee heeft over financiële steun voor dit project, kunt u contact opnemen met ZorgDier via zorgdier@live.nl of tel. 06 1059 2212.

Zie ook de hulpvraag op https://www.govoorelkaar.nl/hulpvragen/103843


Het is een klein wondertje. Een hond bereikt soms wat ons met al onze medicijnen en zorg niet lukt. Ontspanning, rust, je ziet hoe iemand opbloeit. Je ziet ook even de echte persoon. Dat is voor ons weer heel leerzaam. Dan weten we beter hoe we met hem om moeten gaan.” Ton, manager

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen