Direct naar de inhoud van deze pagina

Simone, vanuit het hart

'Zorgen voor een stukje verandering vanuit het hart'

Simone is werkzaam op de afdeling sociale zaken van de gemeente Goeree – Overflakkee. Ondanks haar 32-urige werkweek en gezinsleven deinst zij er niet voor terug om zich in te zetten als vrijwilligster in haar woon- en werkomgeving. Simone is via de website GOvoorelkaar.nl in contact gekomen met de plaatselijke bibliotheek. Het bevalt haar goed om boeken te bezorgen b ij ouderen in de buurt.

Via een collega is Simone bekend geraakt met de website van GOvoorelkaar. Door te reageren op de vraag van de bibliotheek kwam zij in contact met twee dames op leeftijd. Ongeveer eens in de drie weken bezoekt Simone de dames met door de bibliotheek geselecteerde boeken. Regelmatig blijft zij even hangen om een gezellig praatje te maken met de dames.

'Zelf heb ik geen opa's en oma's meer, maar toch vind ik het leuk om af en toe een praatje te maken met iemand met wat meer levenservaring.'

'Ik doe de mensen een plezier en word er zelf ook blij van.'

Simone benoemt dat zij het vooral erg leuk vind om te doen. Het kost haar weinig moeite om de dames een plezier te doen. Maatschappelijke betrokkenheid is voor haar erg belangrijk en zij ziet het als een vanzelfsprekendheid om daar ook op vrijwillige basis aan bij te dragen.

'Ik heb het van thuis uit meegekregen. Voor mij geeft dit voldoening. Ik doe de mensen een plezier en word er zelf ook blij van.'

Onder andere vanuit haar rol binnen de gemeente bemerkt Simone dat hulpbehoevenden tegenwoordig steeds meer op hun zelfredzaamheid worden aangesproken. Zij beschouwt dit als een positieve trend maar acht het van belang dat er vanuit de samenleving aan wordt bijgedragen.

Het verhaal van Simone geeft weer dat vrijwilligerswerk flexibel gecombineerd kan worden met een vaste baan en druk gezinsleven. Een minimale tijdsinvestering kan al voldoende zijn om een ander een groot plezier te bezorgen. Met een klein gebaar kun je een ander een groot plezier doen!


Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen