Direct naar de inhoud van deze pagina

Het verhaal van Anita

"Ik doe het zo graag"!

"Ik doe het zo graag"!

Aanmelden bij www.govoorelkaar.nl
Anita heeft zich in oktober 2016 als vrijwilliger op www.govoorelkaar.nl ingeschreven. De website vindt zij overzichtelijk en het aanmelden eenvoudig. Zij vindt het handig dat de mogelijkheid bestaat om vacatures op afstand van een adres te zoeken. Anita heeft op twee vacatures gereageerd welke bij haar talenten en interesses passen, te weten:de vacature van begeleidster in het activiteitencentrum van Careyn (het Reginahof)en de vacature van de Unie van Vrijwilligers voor patiënten begeleiding bij het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis.

Activiteitencentrum Reginahof
Hoe snel kan het gaan? Op maandag ging zij voor een kennismakingsgesprek naar het Reginahof. Zij werd hier warm ontvangen en de donderdag daaropvolgend is zij al begonnen met vrijwilligerswerk. In het activiteitencentrum wordt dagbesteding geboden aan een groep van circa zes senioren met geheugenproblemen. Er wordt een huiselijke omgeving gecreëerd waar de bewoners om 9 uur worden ontvangen en men gezamenlijk een kopje koffie drinkt. De bewoners worden geactiveerd om mee te helpen bij de (voor)bereiding van de gezamenlijke middagmaaltijd, het dekken van de tafel, de afwas et cetera. Anita begeleidt de bewoners hierbij, onder toezicht van professionals. Ook op de maandagmiddag helpt Anita regelmatig tijdens het middageten. Op deze dag wordt er niet zelf gekookt.

Patiëntenbegeleiding ziekenhuis
Ook in het ziekenhuis verliep de kennismaking en de start van het vrijwilligerswerk snel. Anita heeft zowel gesnuffeld aan de werkzaamheden binnen de patiëntenbegeleiding alsook aan de functie van gastvrouw in de hal. Dit heeft als resultaat datAnita een keer in de twee weken helpt in de patiëntenbegeleiding. De werkzaamheden zijn divers. Zij begeleidt bijvoorbeeld patiënten (soms alleen, soms met behulp van een verpleegkundige) van de verpleegafdeling naar een behandelkamer. Heel dankbaar werk waarbij je met heel veel verschillende patiënten en diverse gezondheidsklachten te maken krijgt.

Anita geeft aan dat zij de begeleiding door de organisatie waarbij zij vrijwilligerswerk doet heel belangrijk vindt. Zij heeft zowel met het Reginahof als de Unie van Vrijwilligers een prettige ervaring. Zij is hartelijk welkom geheten, wordt incidenteel betrokken bij vergaderingen en uitjes en wordt opgenomen in het team. Zij voelt zich gewaardeerd door de beide organisaties waarbij zij nu 'werkzaam' is.

In het verleden heeft Anita vrijwilligerswerk gedaan waarbij zij de interesse van de organisatie in haar heeft gemist. Zij vindt het belangrijk dat de organisatie interesse toont en betrokken is. Een kleine blijk van waardering en gezien worden maakt dat je gemotiveerd blijft en het werk met plezier doet. Dat zit dit keer wel goed. Anita straalt als zij over haar vrijwilligerswerk vertelt. Zoals zij zelf zegt; "Ik doe het zo graag". Anita heeft in het verleden de opleiding ziekenverzorgende gevolgd. Zij denkt dat zij mede hierdoor zowel connectie voelt met senioren met hun beperkingen alsook met patiënten met hun diverse klachten. Deze twee vacatures zijn op haar lijf geschreven.

Bent u geïnspireerd door dit verhaal? Kijkt u dan vooral eens welk vrijwilligerswerk bij u past en doe de vrijwilligerstest.

Like ons ook op Facebook https://www.facebook.com/GOvoorelkaar

Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen