Direct naar de inhoud van deze pagina

Ben, een echte aanpakker!

Iedereen was zo blij met Ben's hulp

Ben Kuiper uit Sommelsdijk is sinds een half jaar vrijwilliger voor GOvoorelkaar.

'Het moet geen druk op je gaan leggen. Ik wil mijn eigen tijd indelen en mijn vrijheid houden.'

Ben Kuiper uit Sommelsdijk heeft zich een half jaar geleden ingeschreven op de website van GOvoorelkaar. Vanwege zijn pensioen heeft hij tijd over om anderen een handje te helpen. Hij plaatste een oproep waarin hij klussen aanbiedt op het gebied van tuinieren, schilderen en andere klusjes. Ben ontvangt veel reacties op zijn oproep en kiest er regelmatig een paar uit waarin hij interesse heeft.

'Ik zou voor de hele week werk kunnen hebben. Er komt echt van alles voorbij.'

Ben heeft met name interesse in kortdurende klussen waarvoor hij zich niet structureel hoeft in te zetten. Hij vindt het prettig om zijn eigen tijd te kunnen indelen. De ene keer werkt hij in de ochtend, dan weer in de middag. Ben vindt het van belang dat hij niets hoeft te doen als hij ervoor kiest om een week niet als vrijwilliger te werken. Als je zegt dat je het gaat doen moet je het ook doen.

'Mevrouw juichte van vreugde door haar opgeknapte tuin, ze was helemaal hotel de botel .'


Ben's eerste contact via GOvoorelkaar werd gelegd met de Stichting Zuidwester in zijn regio. Bij deze stichting is hij een vaste vrijwilliger. Ten behoeve van enkele woongroepen knapte hij hier twee grote balkons op waarvoor hij een budget te besteden kreeg. Hij heeft deze werkzaamheden verspreid over een aantal weken. De bewoners en het personeel waren hier heel blij mee. Voor twee andere klussen hielp hij een hulpbehoevende vrouw bij het opknappen van haar tuin en een man bij het verhuizen van een groot bureau. Iedereen was even blij met Bens' hulp. 'Mevrouw juichte van vreugde door haar opgeknapte tuin, ze was helemaal hotel de botel .'

Op dit moment helpt Ben een kennis bij het schilderen van haar huis. Ben verwacht in de toekomst nog veel berichten te ontvangen via de website van GOvoorelkaar. Op het moment dat hij hier tijd en behoefte aan heeft, zal hij opnieuw aan de slag gaan als vrijwilliger.


Geïnspireerd...?
Meld je aan

Registreer hier

Meer inspiratie?

Bekijk alle verhalen