Direct naar de inhoud van deze pagina

Algemeen

Vrijwilligers zijn het cement van de samenleving

Elkaar helpen zit in onze genen. Nederland behoort niet voor niets tot de landen waar het meeste vrijwilligerswerk wordt verricht. We zijn er graag voor elkaar: op het gebied van zorg, welzijn, sport, cultuur en natuur, voor organisaties, kerken, verenigingen, scholen of gewoon onze buren, structureel of incidenteel. Jong en oud, iedereen draagt zijn steentje bij. Zeker op Goeree-Overflakkee! Op die manier vormen vrijwilligers een belangrijke basis voor onze samenleving en is hun inzet onmisbaar. Want als vrijwilliger kun je het verschil maken in het leven van een ander.

GOvoorelkaar is de eilandelijke vrijwilligerswebsite van Goeree-Overflakkee

Maar hoe vind je nu de juiste vrijwilliger voor jouw hulpvraag? Of hoe laat je hulpbehoevenden nu weten dat je ze graag zou willen helpen? GOvoorelkaar biedt de oplossing voor hulpvragers en hulpaanbieders op Goeree-Overflakkee.

GOvoorelkaar is dé online marktplaats voor vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakkee. Een plek waar alle vraag naar en aanbod van hulp op het eiland samenkomen. Op een laagdrempelige en eenvoudige manier komen vrijwilligers en hulpvragers met elkaar in contact. Op GOvoorelkaar vindt je een overzicht van alle hulpvragen en hulpaanbieders bij jou in de buurt. Zo wordt het gemakkelijker vrijwilligerswerk te vinden dat past bij jouw interesses en beschikbare tijd. Of om de juiste vrijwilliger te vinden. Bijvoorbeeld om te helpen bij de organisatie en uitvoering van sport- of gezelligheidsactiviteiten, zoals een sportdag, wekelijkse bingoavond of wandelclub.

Ook is er op deze website aanvullende informatie te vinden over diverse vormen van ondersteuning. Zo kun je op de website meer lezen over veilig vrijwilligerswerk en vindt je interessante informatie over vrijwilligersorganisaties op het eiland. Ook kun je zien welke cursussen er aangeboden worden die voor je als vrijwilliger interessant en relevant kunnen zijn.

Uiteraard is het gebruik van deze website helemaal gratis en vrijblijvend. GOvoorelkaar maakt het op die manier nog gemakkelijker om hulp te vragen of die ene leuke vrijwilligersklus te vinden die helemaal past bij jouw wensen en talenten! De eenvoud, laagdrempeligheid én online vindbaarheid zorgen ervoor dat je gemakkelijk dé vrijwilliger voor jouw hulpvraag vindt. Daarnaast zijn talloze organisaties, verenigingen, stichtingen en kerken aangesloten op GOvoorelkaar. Dit vergroot de kans op een passende match!

Welk vrijwilligerswerk kan ik doen?

Vrijwilliger zijn kan op vele manieren. Je kunt jouw buurtgenoten helpen met de boodschappen, klusjes in huis of tuin, met vervoer of met gezellige uitjes. Je kunt organisaties helpen met de wekelijkse activiteiten, zoals een knutselmiddag, een maatjes contact, een sportwedstrijd of een cultureel uitje. Eenmalig of structureel, in jouw eigen buurt of daarbuiten. De mogelijkheden zijn eindeloos. Op GOvoorelkaar kun je precies aangeven waar jouw interesses liggen.

Ben je scholier op Goeree-Overflakkee en moet je een burgerschapsstage lopen? Dan kun je via GOvoorelkaar zien welke hulpvragen er allemaal zijn bij jou in de buurt. Je kunt gemakkelijk met de hulpvrager in contact komen door je aan te melden op GOvoorelkaar en te reageren op de hulpvraag.

Om welke hulp kan ik vragen?

Of je nu voor jezelf, voor iemand anders of als organisatie een vrijwilliger zoekt: op GOvoorelkaar kun je al je hulpvragen kwijt. Je kunt eenvoudig aangeven waar je precies hulp bij nodig hebt: een sociaal contact, een openstaande bestuursfunctie van jouw club, zorg gerelateerde vragen of juist bij de organisatie van een gezellig evenement bij jouw vereniging of stichting. Eenmalig of structureel. Door jouw hulpvraag op GOvoorelkaar te stellen, kunnen vrijwilligers gemakkelijk reageren om hun hulp aan te bieden. Hoe specifieker je jouw vraag stelt, hoe makkelijker een vrijwilliger kan bepalen of hij/zij wil helpen.

Je kunt jouw hulpvragen plaatsen in de volgende categorieën: Vervoer, Oppas & kinderopvang, Klussen & techniek, Huishoudelijk & maaltijden, Administratie, Activiteitenbegeleiding, PR en voorlichting, Boodschappenhulp, Verkoop, Balie, Receptie, Individueel sociaal contact, Gastheer of gastvrouw, Computer, Internet & IT, Bestuur & organisatie, Bar & kantine, Kortdurende projecten, Persoonlijke verzorging, Buitenwerk, Natuur & dieren, Sport & recreatie, Toezicht & beheer, Educatie & cursuswerk.

Het kan voorkomen dat er geen vrijwilliger op jouw hulpvraag reageert. Natuurlijk wil je wel graag geholpen worden. Daarom zijn op GOvoorelkaar ook professionele organisaties actief. Op die manier kun je de afweging maken of je wellicht een organisatie wilt inschakelen die (betaald) de hulp aan jou kan bieden.