Direct naar de inhoud van deze pagina

Hoe werkt het: voor vrijwilligers

Elkaar helpen zit in onze genen. Nederland behoort niet voor niets tot de landen waar het meeste vrijwilligerswerk wordt verricht. We zijn er graag voor elkaar: op het gebied van zorg, welzijn, sport, cultuur en natuur, voor organisaties, kerken, verenigingen, scholen of gewoon onze buren, structureel of incidenteel. Jong en oud, iedereen draagt zijn steentje bij. Zeker op Goeree-Overflakkee!

GOvoorelkaar is dé online marktplaats voor vrijwilligerswerk op Goeree-Overflakkee. Een plek waar alle vraag naar en aanbod van hulp op het eiland samenkomen. Hier vindt u een overzicht van alle hulpvragen in uw eigen buurt. Zo wordt het gemakkelijker vrijwilligerswerk te vinden dat past bij uw interesses en beschikbare tijd. Ook is er op deze website aanvullende informatie te vinden over diverse vormen van ondersteuning en kunt u zien welke interessante cursussen er aangeboden worden. Uiteraard is deze online marktplaats helemaal gratis en vrijblijvend. GOvoorelkaar maakt het nog gemakkelijker om die ene leuke vrijwilligersklus te vinden die helemaal past bij uw wensen en talenten! Want als vrijwilliger kunt u het verschil maken in het leven van een ander.

Vrijwilliger zijn kan op vele manieren. U kunt uw buurtgenoten helpen met de boodschappen, klusjes in huis of tuin, met vervoer of met gezellige uitjes. U kunt organisaties helpen met de wekelijkse activiteiten, zoals een knutselmiddag, een maatjes contact, een sportwedstrijd of een cultureel uitje. Eenmalig of structureel, in uw eigen buurt of daarbuiten. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe werkt GOvoorelkaar?

Op GOvoorelkaar komt u gemakkelijk en laagdrempelig in contact met mensen en organisaties in uw buurt die uw hulp en talenten kunnen gebruiken. Hoe werkt dit?

Het is heel eenvoudig:

1. Meld u aan als vrijwilliger

Aanmelden zorgt ervoor dat u veilig gebruik kunt maken van GOvoorelkaar, uw privacy wordt optimaal beschermd. Ook wordt u automatisch op de hoogte gehouden van nieuwe hulpvragen in uw buurt die passen bij uw interesses. U kunt eenvoudig aangeven naar welk vrijwilligerswerk uw voorkeur uit gaat. Daarnaast wordt uw hulpaanbod (indien gewenst) getoond aan mensen in uw regio die op zoek zijn naar hulp. Zij kunnen dan contact met u opnemen. Ook kunt u aangeven of u benaderd wilt worden door organisaties of mensen die uw hulp nodig hebben. Handig!

2. Reageer op hulpvragen

Na aanmelding kunt u reageren op hulpvragen van organisaties of mensen in uw buurt. Bekijk het hulpvragen overzicht en vind eenvoudig de hulpvragen die passen bij uw interesses en wensen! Ziet u een hulpvraag die u interesseert, dan kunt u gemakkelijk en snel contact opnemen.

Contact via GOvoorelkaar, en dan?

GOvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Wilt u de kennismaking voortzetten? Dat kan, u regelt dit simpelweg met elkaar. Tips nodig? Lees deze hier.

Vragen?

Wilt u nog iets (meer) weten? Bekijk dan de veel gestelde vragen. Uiteraard kunt u bij vragen ook contact met ons opnemen via onze helpdesk.

Inspiratie nodig?

Als elke vrijwilliger een ster kreeg, werd het nooit meer donker. Vrijwilligerswerk doen is dankbaar werk en geeft veel voldoening. U kunt op vele manier helpen: bijvoorbeeld met maatjes contact waarbij u samen een kopje koffie drinkt of naar de bioscoop of het museum gaat. Of help met klusjes in huis en tuin, vervoer, met trainingen van de sportvereniging in uw buurt, met rondleidingen in het museum of met het behoud van de natuur. U heeft altijd een talent dat u kunt inzetten om een ander te helpen!