Direct naar de inhoud van deze pagina

Hoe het werkt: voor organisaties

Vrijwilligers zijn de basis van onze samenleving. Hun inzet zorgt ervoor dat activiteiten op het gebied van zorg, welzijn, sport, cultuur en natuur een succes worden. Maar hoe vind je nu de juiste vrijwilliger voor jouw vrijwilligerswerk vacature? Of hoe bereik je nu die jongere doelgroep?

GOvoorelkaar biedt een oplossing: een online marktplaats voor vrijwilligerswerk. Een plek waar vraag naar en aanbod van hulp samenkomen. Op een laagdrempelige en eenvoudige manier komen vrijwilligers en hulpvragers met elkaar in contact. Door het slimme e-matchingsysteem wordt het ook nog eens veel gemakkelijker om een geschikte vrijwilliger te vinden: een vrijwilliger die qua interesses, woonplaats en tijd past bij wat jij zoekt. Bijvoorbeeld om te helpen bij de organisatie en uitvoering van sport- of gezelligheidsactiviteiten, zoals een sportdag, wekelijkse bingoavond of wandelclub. Uiteraard is de website gratis en vrijblijvend.

De eenvoud, laagdrempeligheid én online vindbaarheid zorgen ervoor dat je gemakkelijk dé vrijwilliger voor jouw vrijwilligerswerk vacature vindt!

Hoe werkt GOvoorelkaar?

Op GOvoorelkaar kom je gemakkelijk in contact met vrijwilligers. Hoe dit werkt is heel eenvoudig:

1. Meld je aan als organisatie
Aanmelden zorgt ervoor dat je veilig gebruik kunt maken van GOvoorelkaar. Jouw privacy en die van de ander wordt optimaal beschermd. Aanmelden gaat snel, is eenvoudig en vrijblijvend.

2. Plaats jouw hulpvraag
Na aanmelding plaats je jouw vrijwilligerswerk vacature. Op GOvoorelkaar noemen we dit een hulpvraag. Zo kunnen geïnteresseerde vrijwilligers contact met jou opnemen! Door het slimme e-matchingsysteem worden vrijwilligers die bij passen bij je vacature automatisch op de hoogte gesteld. Zij nemen bij interesse veilig contact met je op via deze website.

3. Reageer op het vrijwillige hulpaanbod
Op GOvoorelkaar bieden vrijwilligers ook hun diensten aan! Bekijk dus het overzicht en neem contact op met vrijwilligers in je buurt en kijk of hun wensen en talenten aansluiten bij wat je zoekt.

4. Biedt ook jouw hulp aan
Wellicht biedt jouw organisatie ook vrijwillige hulpdiensten aan. Zet jouw organisatie letterlijk en figuurlijk op de kaart door een hulpaanbod te plaatsen op GOvoorelkaar. Zo weten mensen jouw organisatie te vinden wanneer zij hulp nodig hebben.

Contact via GOvoorelkaar, en dan?
GOvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. Wil je de kennismaking voortzetten? Dat kan, dit regel je dan simpelweg met elkaar door berichten via de website te versturen. Lees hiervoor ook onze tips over veiligheid.

Vragen?
Wil je graag nog iets (meer) weten? Bekijk dan de veel gestelde vragen. Uiteraard staan wij ook voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden. Neem daarom gerust contact met ons op of kom naar een van onze spreekuren.

Inspiratie nodig?
Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. Je kunt hulpvragen plaatsen in de volgende categorieën: Vervoer, Oppas & kinderopvang, Klussen & techniek, Huishoudelijk & maaltijden, Administratie, Activiteitenbegeleiding, PR en voorlichting, Boodschappenhulp, Verkoop, Balie, Receptie, Individueel sociaal contact, Gastheer of gastvrouw, Computer, Internet & IT, Bestuur & organisatie, Bar & kantine, Kortdurende projecten, Persoonlijke verzorging, Buitenwerk, Natuur & dieren, Sport & recreatie, Toezicht & beheer, Educatie & cursuswerk.