Direct naar de inhoud van deze pagina

Hoe het werkt: voor hulpvragers

GOvoorelkaar betekent: we zijn er met zijn allen voor elkaar. Iedereen kan wel eens wat hulp gebruiken. Of u nu iemand bent die zelf behoefte heeft aan een helpende hand of lid bent van een vereniging, kerk of school die wel wat ondersteuning kan gebruiken bij een leuke activiteit: GOvoorelkaar is dé vindplaats voor vrijwilligers op Goeree-Overflakkee. Eenmalig of voor langere tijd. Voor één persoon of voor een groep mensen. Veel vrijwilligers en organisaties kunnen én willen u graag van dienst zijn. 

GOvoorelkaar is een online marktplaats voor vrijwilligerswerk. Op deze plek komen alle hulpvragen en hulpaanbod op Goeree-Overflakkee samen. Hier kunt u uw hulpvraag plaatsen om in contact te komen met een vrijwilliger of organisatie die u kunt helpen. Uiteraard kunt u zich hier ook als vrijwilliger aanmelden, zodat u uw talenten kunt inzetten voor mensen die het goed kunnen gebruiken. GOvoorelkaar is gratis, vrijblijvend en anoniem. En heel gemakkelijk in gebruik. Op deze website vindt u in een oogopslag iemand in uw buurt die u kan helpen met uw hulpvraag. 

 

Hoe werkt het?

Op GOvoorelkaar komt u gemakkelijk in contact met vrijwilligers en organisaties die kunnen helpen. Hoe werkt dit? 

Het is heel eenvoudig:

1. Meld u aan als hulpvrager

Heeft u behoefte aan iemand die u een handje helpt? Meldt u zich dan eenvoudig, vrijblijvend en gratis aan als hulpvrager. U kunt aangeven of u hulp zoekt als particulier of als organisatie. Aanmelden zorgt ervoor dat u veilig gebruik kunt maken van GOvoorelkaar. Uw privacy en die van de ander wordt optimaal beschermd. 

2. Plaats uw hulpvraag

Na aanmelding kunt u anoniem uw hulpvraag plaatsen. Zo kunnen geïnteresseerde vrijwilligers zien waar u hulp bij nodig heeft. Zij kunnen via de website contact met u opnemen en hulp bieden. Door het slimme e-matchingsysteem worden vrijwilligers en organisaties die bij u passen automatisch van uw hulpvraag op de hoogte gesteld. Zij nemen bij interesse veilig contact met u op via deze website. Zo is de kans op het vinden van de juiste vrijwilliger of professional nog groter!

3. Reageer op het vrijwillige hulpaanbod

Op GOvoorelkaar bieden vrijwilligers ook hun diensten aan. Bekijk het overzicht en neem contact op met vrijwilligers in uw buurt en kijk of hun wensen en talenten aansluiten bij wat u zoekt. 

Uiteraard kunt u ook zelf uw hulp aanbieden, als vrijwilliger of als organisatie. Op die manier kunt u anderen helpen bij de ondersteuning die zij nodig hebben.

 

Contact via GOvoorelkaar, en dan?

GOvoorelkaar zorgt voor een veilige, betrouwbare en anonieme omgeving om online met elkaar in contact te komen. U  kiest zelf hoe u daarna verder wilt. Een kennismakingsgesprek om te kijken of het klikt en elkaars wensen en behoeften te bespreken is een logische vervolgstap. Leest u hiervoor onze tips.

 

Vragen?

Wilt u nog iets (meer) weten? Bekijk dan de Veelgestelde Vragen. Uiteraard staan wij ook voor u klaar bij vragen. Neem daarom gerust contact met ons op via de helpdesk.

 

Inspiratie nodig?

Vrijwilligerswerk is er in vele soorten en maten. U kunt uw hulpvragen plaatsen in de volgende categorieën: Vervoer, Oppas & kinderopvang, Klussen & techniek, Huishoudelijk & maaltijden, Administratie, Activiteitenbegeleiding, PR en voorlichting, Boodschappenhulp, Verkoop, Balie, Receptie, Individueel sociaal contact, Gastheer of gastvrouw, Computer, Internet & IT, Bestuur & organisatie, Bar & kantine, Kortdurende projecten, Persoonlijke verzorging, Buitenwerk, Natuur & dieren, Sport & recreatie, Toezicht & beheer, Educatie & cursuswerk.